Storydesign en Storytelling

 • 9,3 (75 ervaringen)
 • 2 dagen
 • € 1695,-
 • 6 deelnemers

Er schuilt een grote kracht in Storytelling, maar in de praktijk is het best lastig om ermee aan de slag te gaan. Zonder een goeie structuur is Storytelling namelijk doelloos entertainment. Je kunt leren hoe je een anekdote door middel van Storytelling mooi opbouwt, hoe je het vertelt en hoe je het tot in de puntjes uitwerkt, maar daarmee heb je nog geen effectieve presentatie. Storytelling kan niet zonder strategie, en een strategie kan niet zonder Storytelling. Vanuit dit dilemma ontwikkelden we de Storydesign en Storytelling methodiek.

Liever niet op locatie? We bieden deze training ook online aan.

Na deze training Storydesign en Storytelling

Kun je slimme, glasheldere en meeslepende presentaties maken waarmee je meer invloed hebt dan ooit.
Kun je door Storydesign een strategisch ijzersterke presentatiestructuur ontwerpen.
Ben je in staat om met Storytelling inspirerende anekdotes te vertellen.

9.2

Score voor Nobbe Mieras trainingen na 80 ervaringen.

 • “Goede training die mij enkele handvatten opgeleverd heeft om in de praktijk mee verder te kunnen. Je leert voornamelijk door te doen.
  Goede trainer die snel elk verhaal naar een hoger niveau weet te tillen. “
 • “Hoewel ik kwalificeer als een ervaren en makkelijk spreker heb ik de training met veel plezier gevolgd. Juist het opbouwen van een presentatie, en de daarbij aangeleverde techniek helpt mij om structuur te realiseren en daarbij tot de kern te komen. De training is praktisch toepasbaar, de trainster was ervaren en goed in staat in te spelen op de verschillende niveau’s. “
 • “De training voldeed volledig aan de hooggespannen verwachting die ik had op basis van de ervaringen van een aantal collega’s. Een goede verhouding tussen praktijk & theorie door efficiente en effectieve oefeningen tijdens de cursus. De stof is vooral ook praktisch toepasbaar!”
 • “Ik heb heel erg veel geleerd in de twee daagse training Storydesign & Storytelling. Het heeft mij echt goede handvatten gegeven hoe ik mijn verhaal moet opbouwen, ondersteunend met feiten en anekdotes waarbij toegewerkt wordt naar de kernboodschap van je presentatie.Ik vond Remco, de docent, een heel prettig persoon die met veel passie de stof uitlegt. Hij luistert heel goed naar wat je te vertellen hebt en vult aan daar waar nodig is om je verhaal nog beter te maken.Een echte aanrader. “
 • “Goede training. Zou ik zeker aanraden. Zowel opzet als inhoud. Duidelijke structuur, praktische handvaten. Veel oefenen, direct theorie in praktijk brengen. Fijne begeleiding van Remco. In korte tijd een presentatie leren opstellen is een hele uitdaging. Naar mijn gevoel was de tijd soms net iets te kort om de theorie goed toe te passen.”
 • “‘In een korte tijd ( 2 dagen) heb ik een goed toepasbaar beeld van Storydesign & Storytelling gekregen. Dankjewel Annemarie. Recensie van deelnemer anoniem over de tweedaagse training Storydesign & Storytelling in augustus 2020. Trainer: Annemarie Wisse van Nobbe Mieras trainingen.
 • ” ‘Fijne groep met veel oefenen en een solide structuur.Soms is het oefenen iets te lang, maar dat zijn details. ” Recensie van deelnemer Anoniem over de training Storydesign & Storytelling tweedaagse training in december 2019. Trainer: Ina Giesen van Nobbe Mieras trainingen.”
 • “Ina is een inspirerend voorbeeld. Heeft prikkelende en praktische voorbeelden. Legt duidelijk uit, nodigt deelnemers uit om actief bij te dragen. Kortom, perfect voor deze training”Recensie van ‘Anoniem’ over de training Storydesign en Storytelling”
 • “Top! Veel energie gegeven, maar nog meer voor terug gekregen”Recensie van ‘Anoniem’ over de training Storydesign en Storytelling open inschrijving, in november 2019. Trainer: Ina Giesen van Nobbe Mieras trainingen”
 • “Leuk en leerzaam. Het zet je aan het denken en ook nog toepasbaar in de praktijk! Tijdens de training worden de technieken uitgelegd maar ga je ook aan de slag met je eigen voorbeelden.”

Ontdek de kracht van Storydesign en Storytelling

In deze training leer je hoe je eerst een Storydesign maakt, waarna je dit presentatie-ontwerp verrijkt met anekdotes: Storytelling. Deze manier van werken levert presentaties op die to the point, overtuigend en meeslepend zijn. Het geeft je de middelen in handen om niet alleen het hoofd, maar ook het hart van je luisteraar je raken.

Daarbij putten we uit de rijke bronnen van de neurologie, de psychologie, de retorica en natuurlijk het theater. In deze tweedaagse training brengen we beproefde inzichten terug tot een overzichtelijk methodiek die je stap voor stap kunt toepassen, of je nu van nature een begenadigde Storyteller bent of niet. Het geeft je de middelen in handen om echt onvergetelijke presentaties te ontwerpen.

Wat gaan we doen?

Dag 1
Tijdens de eerste dag van deze training laten we je kennismaken met de psychologische principes van het overtuigd raken. We laten je zien hoe je je verhaal inricht op dit proces en hoe je door middel van Storydesign samenhangende en overtuigende presentaties ontwerpt die echt indruk maken.

 

 • Doordat je leert werken met een razend handige notitie-techniek bouw je interessante en appellerende presentaties. Het effect is dat je publiek het begrijpt, geboeid is en overtuigd raakt.
 • We leren je op een strategische manier een presentatie ontwerpen. Je ontdekt hoe jouw keuzes je publiek beïnvloeden.
 • We maken je stap voor stap vertrouwd met de methodiek van Storydesign. Je creëert hiermee een heldere spanningsboog waarmee je jouw publiek van begin tot het einde boeit.
 • Je leert je verhaal snel en overzichtelijk noteren in de digitale Storydesigner. Deze manier van werken scheelt veel voorbereidingstijd en biedt je de gelegenheid om razend snel aanpassingen te maken en met collega’s te sparren over je presentatie
 • We leren je hoe je slides via de 3-seconden regel zo kunt gebruiken, dat ze het communicatieve gehalte van je verhaal versterken in plaats van verzwakken.
Dag 2

Tijdens deze tweede dag  leer je hoe je jouw storydesign kunt verrijken met Storytelling. We laten je zien welke elementen van storytelling geschikt zijn voor een professionele omgeving.

 • Je leert Storytelling technieken die je op allerlei plekken in kunt zetten, bij presentaties, in vergaderingen of een-op een gesprekken. Je leert de finesses van het beïnvloeden door middel van Storytelling.
 • We laten je de verschillende niveaus van beïnvloeding zien. Hoe beïnvloed je niet alleen het hoofd van je toehoorder, maar ook de onderbuik.
 • Tijdens deze training laten we je zien wat er mogelijk is met Storytelling. Je leert verschillende soorten illustraties gebruiken: anekdotes en analogieën.
 • We leren je hoe je Storytelling kunt inzetten om je punt overtuigend te maken. Een uitspraak als: “Wij zijn een ervaren partij” gaat bij de luisteraar al gauw het ene oor in, het andere oor uit. We leren je anekdotes vertellen die ervoor zorgen dat de luisteraar zèlf denkt “Wat een ervaren partij!”. De luisteraar zal dit als overtuigender ervaren.
 • Je ontdekt hoe je interessante verhalen opspoort en voor professionele doeleinden gebruikt.
 • Je leert de 10 geboden van Storytelling kennen en gebruiken.
 • We laten je diverse voorbeelden zien van geslaagde en minder geslaagde vormen van Storytelling. Zo leer je hoe je in jouw werksituatie handig te werk kunt gaan.
 • Je werkt met een doorgewinterde trainer die zelf afkomstig is uit de wereld van televisie- en filmscenario’s.
Na afloop
 • Veel klanten vinden het prettig om na de training nog verdere individuele begeleiding te krijgen. Wil jij die belangrijke presentatie voorbereiden met je trainer of sparren over jouw Storydesign? Maak dan gebruik van één van onze pluspakketten. Hiermee verzeker je jezelf van een individueel natraject. Handig en een stuk goedkoper dan achteraf individuele coaching inkopen. Selecteer bij het inschrijven een pluspakket naar keuze.
Inschrijven
Kies een datum & locatie.


Meer data

Liever individuele coaching?
Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Fantastisch om geleerd te hebben hoe je een presentatie structureert en aansprekend maakt. Met veel humor en in een veilige sfeer krijg je alle ruimte om de aangeboden lesstof te oefenen. Lekkere kleine groep en fijne begeleiding.
Hans Hergaarden
Business Analist at ABN AMRO bank

Leesvoer over Storydesign en Storytelling

 • Wat gebeurt er als je metaforen gebruikt in je presentatie? Lees hier hoe deze manier van Storytelling instant effect op je publiek heeft.

Onze trainers

Dit zijn de trainers die jij tegen kan komen tijdens de training.

Annemarie Wisse

Accountmanager / Trainer

Annemarie Wisse (1970) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde bij diverse theatergezelschappen en voor televisie. Daarnaast ging ze aan de slag als trainingsacteur. In 2001 voltooi…

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organ…

Natalie Holwerda-Mieras

Trainer / eigenaar

Natalie Holwerda – Mieras (1969) is mede eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waarna zij jarenlang werkte als regisseur en schri…

Thijs Feenstra

Trainer

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als ac…

De locaties

Dit zijn de locaties waar we onze trainingen geven

Woudschoten

Zeist

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist is centraal gelegen op een bosrijk eigen landgoed van 45 hectare. Tussen al dit groen biedt Woudschoten een sfeervolle accommodatie met 30 zalen en 140 hotelkame…

Crowne Plaza Amsterdam-Zuid

Amsterdam

Klaar voor een onvergetelijk verblijf in Amsterdam? Crowne Plaza Amsterdam – South bevindt zich in het hart van Amsterdamse bruisende zakencentrum, op loopafstand van station Amsterdam Zuid met directe verbind…

Waarom Nobbe Mieras

Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!